David Key nebude sedieť v kúte! Chystá spoluprácu so speváčkou Luisou Chebotinou

David Key a Luisa Chebotina
David Key a Luisa Chebotina

AUTOR: MÁRIA NOVÁKOVÁ

Slovenskí umelci sú pre mimoriadne opatrenia súvisiace s Covidom, stále na vedľajšej koľaji. Niektorí si hľadajú iné zamestnania, niektorí so sklonenou hlavou čakajú na koniec pandémie, prípadne atakujú ministerku kultúry. Zopár vyvolených má šťastie na kšefty v Česku, alebo iných krajinách. Patrí k nim aj slovenský spevák David Key, ktorý sa nedávno vrátil z Moskvy, kde absolvoval dve klubové vystúpenia.

„Na scéne som dlho, začínal som ako desaťročný v muzikáli Malý tulák do ktorého ma obsadil pán režisér Jozef Bednárik, no profesionálnu kariéru som odštartoval spolu so začiatkom pandémie. Vytvoril som odvtedy mnoho piesní, no bohužiaľ nemal som, rovnako ako moji kolegovia veľa príležitostí na koncertovanie,“ konštatuje. Preto, keď sa pred niekoľkými dňami mohol postaviť na pódium v ruskej metropole Moskve, cítil sa podľa vlastných slov ako Alenka v ríši divov.

„V Moskve som mal dve vystúpenia už minulý rok a rovnako ako vtedy, aj teraz to bolo úžasné,“ pochvaľuje si. Ruské publikum vraj aj od zahraničných spevákov uprednostňuje ruštinu, no on im svoje piesne spieval slovensky. „Môj manažér pre Rusko mi povedal, že slovenčinu ešte na rozdiel od angličtiny príjmu, no aj tak sa chcem v budúcnosti naučiť rusky. Moja skladba Romantik, ktorú pre mňa skomponoval Tomi Popovič, sa tam celkom chytila. Predsa len, je to obrovský trh, mohlo by to byť pre mňa zaujímavé,“ uvažuje nahlas Key.

Pri svojich vystúpeniach stihol zájsť aj na koncert slávnej ruskej speváčky Luisy Chebotiny. „Priznám sa, nepoznal som ju, no na portáli youtube som si pozrel jej tvorbu a je naozaj skvelá. Môj manažér ma s ňou po koncerte zoznámil a dokonca tam padli aj slová o spolupráci. Ak by to vyšlo, bolo by to úžasné,“ necháva sa unášať príjemnou predstavou. Z Moskvy sa vrátil plný energie do ďalšej tvorby. „Predovšetkým pokračujem v nahrávaní svojho debutového albumu. Rád by som si ho dal sám sebe ako darček k narodeninám, ktoré budem mať v apríli,“ prezrádza.

A koncerty? „Manažér mi občas hlási nejaké termíny na leto, no všetko je to zatiaľ s otáznikom. Najbližšie sa ale objavím 7. februára vo vysielaní Telerána na Markíze. Práve vyberáme skladby, ktoré tam zaspievam. Určite ale medzi nimi nebude chýbať hit Tancuj, kde si so mnou zaspievali aj chalani z Gipsy Čave,“ končí našu debatu Key.

Exit mobile version