Adam Pavlovčin svoju profi kariéru začína ako Adonxs

Adam Pavlovčin svoju profi kariéru začína ako Adonxs
Adam Pavlovčin svoju profi kariéru začína ako Adonxs

Adam PAVLOVČIN, víťaz ostatnej série SuperStar v súťaži pôsobil ako z úplne iného sveta. Spevácky a muzikantský talent v šou predviedli mnohí, no on vynikal obrovskou charizmou, otvorenosťou a nebojácnosťou sa odlíšiť. Názormi, aj na naše pomery extravagantnou prezentáciou a imidžom. Jeho hviezda na rozdiel od ostatných nezhasla po vypnutí kamier. Konečne sme sa dočkali jeho sólovej novinky s názvom MOVING ON a aby sa odstrihol od SuperStar, na novej ceste kariérou sa rozhodol kráčať pod veľavravným pseudonymom ADONXS.

Po neúspechoch odišiel do Londýna

Adonxs to so svojim speváckym umením, ešte ako Adam Pavlovčin, u nás skúšal už dávnejšie, v rôznych súťažiach, no bez väčšieho efektu. Rozhodol sa teda vycestovať do Londýna, kde na univerzite študoval hudbu. „Tam som po všetkých stránkach našiel samého seba a získal úplne iný rozhľad. Stal som sa absolútne slobodný,“ vyjadril sa pre Žlté balóny. V drahom Londýne to mladý chalan pochádzajúci z dediny na Záhorí nemal najmä v začiatkoch vôbec jednoduché. Na živobytie a školu si privyrábal staraním sa o deti, prácou v bare a príležitostne aj modelingom, či hraním s kapelou.

Oslobodil sa

Keď som sa sťahoval do Londýna, mal som veľké očakávania. No ocitol som sa v malej izbe, za ktorú som platil nehorázne nájomné. Hovoril som si, tak toto je ten Londýn? Na koreň tohto mesta som prišiel asi až po polroku. Vytvárajú ho ľudia z celého sveta, ktorí tu žijú. Všetci sú veľmi otvorení a kreatívni. A to mi veľmi veľa dalo. Nielen po hudobnej stránke, ale aj v pohľade na svet a seba samého. Začal som uvažovať a riešiť veci úplne inak ako doma. Slobodnejšie,“ vyznáva sa.

Výhra ako milé prekvapenie

Domov na Slovensko ho priviedla pandémia covidu. „Keď vypukol, akurát mi končila nájomná zmluva. Povedal som si, že ju nepredĺžim a pôjdem na tri mesiace domov. Zo začiatku som býval u sestry v Prahe, potom sme sa rozdelili, aby sme mali obaja viac priestoru,“ hovorí.

V čase jeho pobytu v televízii vyhlásili castingy pre súťaž SuperStar, ktorá sa mu stala v tom najlepšom slova zmysle osudná. Sám vo výhru podľa vlastných slov absolútne nedúfal. Prekážkou sa mohol zdať najmä fakt, že sa otvorene hlásil k homosexuálnej orientácii.

Naozaj som nečakal, že môžem vyhrať. Je to pre mňa naozaj veľmi milé prekvapenie. Som rád, že ľuďom moja autentickosť nevadí. Keby som získal napríklad len dvesto ´queer´ fanúšikov, alebo otvorenejších ľudí, bol by som spokojný. A aj, keby ma to malo vyradiť, poviem si fajn, stálo to za to. A ono ma to dostalo na úplný vrchol. Queer nie je niečo nové, nie je to ani trend, ani životná fáza. Boli sme tu vždy. Verím, že to bude pre budúcich súťažiacich, ale aj pre našich spevákov, hercov, moderátorov, či politikov motivácia byť sám sebou. Nech sa neboja a riskujú,“ odkazuje im priam revolučne.

Podporuje ho aj rodina

Počas života v Británii, si dokonca s kapelou zaspieval aj na tamojšom veľkolepom pochode Gay Pride v Brightone. „Tu, keď sa oslavuje inakosť, je to trošku iné ako na Slovensku. Predsa len, my sme ešte jedna z krajín v Európskej Únii, ktorá nemá uzákonené registrované partnerstvá, ako napríklad od roku 2006 Česká Republika,“ konštatuje.

Absolútnu podporu má aj vo svojej rodine. Je známe, že jeho sestrou je herečka a speváčka Radka Pavlovčinová, ktorá sa uchytila najmä v Prahe a matkou známa výtvarníčka Monika Sabo. Po rozvode obe deti vychovávala s novým partnerom. „Je to síce môj nevlastný nepokrvný otec, no ja ho beriem za svojho. Vychovával ma odmalička,“ hovorí. S biologickým otcom má neutrálny vzťah a podľa vlastných slov sa veľmi nestýkajú.

Nová éra

Adam v súčasnosti všetky aktivity sústreďuje na tvorbu debutového albumu z ktorého prvý singel MOVING ON, považujeme po dlhej dobe za veľké oživenie našej scény.Konečne na sto percent žijem hudbou. To je to, čo som vždy chcel a plánoval,“ hovorí a rozhodne dodáva, že autentickosť si rozhodne zachová aj vo svojej hudobnej produkcii.

Vo svojej novej piesni fanúšikov už ako ADONXS, (vyslovuj adonis) pozýva do svojho vnútorného sveta, kde predsudky a obmedzenia nemajú miesto.

Skladbu Moving On sme napísali spoločne s producentmi Oliverom Fillnerom a Tomášom Lobbom, hneď po skončení SuperStar a krátkom vianočnom oddychu. Mali sme spoločne rozpracovaných niekoľko skladieb, no táto z nich jednoznačne vyčnievala a hneď sme vedeli, že bude úvodným singlom. Moving On pre mňa uzatvrára jednu a zároveň otvára ďalšiu životnú etapu, na ktorú sa nesmierne teším. V podstate ju už tak trochu žijem. V jednej rovine rozpráva o vzťahu, ktorý nikam neviedol a naopak ma sťahoval každým dňom nižšie a nižšie, a zároveň je to moja vlastná hymna na radosť z toho, čo sa práve v mojom živote deje,“ opisuje okolnosti vzniku piesne Adonxs, na ktorú už existuje aj pôsobivý videoklip.

Vizuálna identita je pre mňa veľmi dôležitá a práve preto bol klip k debutovému singlu kľúčovou zložkou. Z výsledku som nadšený a verím, že budú aj diváci,“ hovorí. „Na jeho nahrávanie sme sa na čele s režisérom Jirkom Horenským a štyridsať členným tímom ďalších ľudí pripravovali niekoľko mesiacov,“ podotkol na záver. 

Exit mobile version