Veľká pocta pre Nelu Pociskovú: Spolupráca s Petrom Maláskom!

Nela Pocisková najnovšie vyrukovala so šansónovou produkciou.
Nela Pocisková najnovšie vyrukovala so šansónovou produkciou.

Speváčka a herečka Nela Pocisková roky presviedča o svojom všestrannom talente a schopnosti interpretácie akéhokoľvek žánru. Na pripravovanom albume sľubuje aj šansónové skladby, pri ktorých len spievať nestačí.

Po skladbách Bez teba, Prvá, posledná a Nie som tá, prichádza s novinkou, ktorú autor Marián Zima, známy aj zo spolupráce s Pavlom Hammelom, či Petrom Lipom, nazval Jeden šansón o dvoch umývadlách. Intímna skladba o pominuteľnosti vecí a slávy a trvácnosti emócií a zážitkov, bola pre speváčku veľkou výzvou.

„Na škole som robila šansóny, vyskúšala som si ich aj s Jožkom Bednárikom a vždy ma lákali. Pre mňa je to niečo ako divadelné predstavenie, preto som do toho veľmi rada išla,” vyjadrila sa Nela Pocisková.

V súvislosti s nahrávaním skladby, sa Nela môže vo svojom profesnom živote navyše pochváliť spoluprácou s elitným českým klavíristom Petrom Maláskom, ktorý je synom rovnako brilantného klavírneho majstra Jiřího Maláska. Petr Malásek mnoho rokov na koncertných pódiách sprevádzal Hanu Hegerovú, Martu Kubišovú, ale aj Lucie Bílu a podľa jeho slov sa veľmi potešil aj nahrávaniu s Nelou Pociskovou. Mal však jednu podmienku. Uzurpoval si kvalitný koncertný klavír, preto skladbu nahrávali v Brne.

„Nič sme dopredu neskúšali, no po skončení vtipkoval, že to vyzerá, akoby sme na tom pracovali pol roka. Nemal žiadny problém, bol veľmi milý a trpezlivo s nami zvládol aj nakrúcanie videoklipu,” pochvaľovala si spoluprácu Nela.
Videoklip k skladbe Jeden šansón o dvoch umývadlách režíroval Richard Raiman. Idea príbehu, v ktorom sa stará herečka pozerá na svoje mladšie ja, mu napadla hneď po vypočutí skladby. Najviac času pri jeho realizácii zabrala premena súčasnej Nely na Nelu v ďalekej budúcnosti.

A takto to dopadlo. Pozrite si pôsobivý videoklip Nely Pociskovej, ktorej sekunduje Petr Malásek