Chcem Ti povedať: Patrícia Janečková (speváčka)

Drahí priatelia, priaznivci, kolegovia,

tento rok mal byť plný krásnych koncertov a divadelných predstavení. Všetko je ale inak. Pred niekoľkými dňami mi lekári oznámili, že ma čaká veľký boj. Rakovina medzi nami bola, je a bude a hoci som si vždy myslela, že mladosť rovná sa zdravie, nie je to tak. Výsledky mojej biopsie ukázali zhubný nádor prsníka.

S ťažkým srdcom teda musím opustiť javisko a zrušiť všetky koncerty, aby som mohla naplno bojovať a liečiť sa. To, ale neznamená, že prestanem spievať. Hneď ako budem mať silu, vrátim sa na javisko aj do nahrávacieho štúdia. Mňa len tak niečo nedostane!

Život ide ďalej a ja verím, že tento boj s pomocou lekárov vyhrám a vrátim sa v plnej sile. Všetkám prajem veľa zdravia, majte sa radi a hlavne dbajte na prevenciu.

Budem vďačná za akúkoľvek podporu a to aj cez Nadačný fond For Artists, ktorý bol založený na podporu umelcov, ich rozvoj, projekty a pomoc v ťažkých situáciách. Číslo transparentného účtu ISBN CZ4255000000007475888009 

Patrícia Janečková (1998) sa narodila v nemeckom Münchbergu slovenským rodičom, ktorí sa presťahovali do Ostravy. V roku 2010 sa stala suverénnou víťazkou televíznej talentovej súťaže Talentmánia a o rok neskôr jej prvý album krstila Eva Urbanová a Karel Gott. Krátko na to v Bratislave odspievala svoj prvý samostatný koncert. Nasledovala séria mnohých vystúpení na prestížnych podujatiach, či festivaloch. Spievala a spolupracovala s významnými umelcami, neraz za chrbtom s veľkými symfonickými orchestrami. Ako šestnásťročná sa stala absolútnou víťazkou celosvetovej speváckej súťaže Concorso Internazionale Musica Sacra v Ríme. Získala tak štipendium na spevácke kurzy v Taliansku, pod vedením svetoznámeho barytonistu milanskej La Scaly Renata Brusona. V roku 2016 ešte stihla získať na Medzinárodnej speváckej súťaži Antonína Dvořáka v Karlových Varoch hneď tri ceny. Jej obrovský talent do nebies vynášal aj samotný Peter Dvorský. Dnes, vo svojich dvadsiatich štyroch rokoch podstupuje toto krehké žieňa najväčší boj svojho života so zákernou chorobou, pre ktorú musela svoju kariéru na čas pozastaviť. Žlté balóny Patrícii v mene všetkých fanúšikov prajú skoré uzdravenie a návrat na pódia.