Bardejovské kúpele po „korona prázdninách“ konečne ožili

AUTOR: ERIK KOLLÁRIK

Vlajková loď BARDEJOVSKÝCH KÚPEĽOV, a.s. – Hotel Alexander**** vo februári oslávil siedme narodeniny. Na jeho renomé hostia nezabudli ani počas korona prázdnin. Podľa šéfky marketingového oddelenia Tamary Šatánkovej, ho mali vypredaný už týždeň pred znovuotvorením.  

,,Samých nás prekvapil záujem verejnosti. Vysvetľujeme si to tým, že ľudia si už potrebujú oddýchnuť a dať do poriadku svoje zdravie. A keď vidia takúto príležitosť, radi ju využijú,“ prodostrela nám svoju teóriu Šatánková.

Dodáva, že kúpele pre bezpečnosť klientov testujú bezplatne antigénovým testom všetkých klientov, vrátane očkovaných a prekonaných na základe odporúčania regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Alebo sa klienti môžu preukázať negatívnym výsledkom antigénového testu  nie staršieho ako 48 hodín.

V ponuke sú už aj procedúry na aké sú ich klienti zvyknutí. Vychutnať si môžu klasickú masáž, minerálny prísadový kúpeľ, pobyt v soľnej jaskyni, či pitné kúry na kolonáde. ,,Príďte si vychutnať dobré jedlo –plnú penziu, kvalitné procedúry a neobmedzený wellness. Neobmedzený vstup sa týka Wellness Spa v hoteli Ozón (bazény + sauny) a druhého vlastného hotelového wellness v Alexandrovi,“ nabáda Šatánková.

Luxusný štvorhviezdičkový kongresový hotel Alexander sme počas jeho sedemročnej existencie navštívili aj opakovane aj my. Je vlajkovou loďou Bardejovských kúpeľov, a.s. a poskytuje špičkové ubytovanie v kombinácii s wellness a gastronómiou. Hoci vedenie hotela tvrdí, že jeho hlavnou klientelou sú ľudia z Prešovského a Košického kraja, my sem aj pre nádherné prírodné prostredie radi cestujeme aj z Bratislavy.

Zákazníci tu oceňujú predovšetkým vysokú úroveň služieb, vynikajúcu kuchyňu, atraktívne možnosti trávenia voľného času v kúpeľnom prostredí i úroveň personálu. V okruhu približne sto kilometrov, nie je žiadne porovnateľné zariadenie. ,,Ľudia i firmy masívne investujú do zdravia, prispievajú na rekondičné, liečebné i wellness pobyty. Čoraz viac sa presadzuje incentívna (zážitková) turistika. Značné medziročné nárasty návštevnosti majú na svedomí rekreačné poukážky pre zamestnancov. Na takéto požiadavky a služby je hotel Alexander po všetkých stránkach vybavený,hovorí ďalej Šatanková.

Ponúka ubytovanie v 75 luxusne zariadených izbách pre 150 osôb, z toho je 5 apartmánov a 5 bezbariérových izieb. Izby sú komfortne zariadené, vybavené LCD TV, internetom, telefónom, minibarom a trezorom. V hoteli je k dispozícii až 300 kongresových miest v 3 variabilných riešeniach. Hotel väčšinou využívajú samoplatcovia. Nazvali ho podľa ruského cára Alexandra I. – víťaza nad Napoleonom, ktorý Bardejovské kúpele osobne navštívil cestou z mierového kongresu v Ľubľane 21.mája 1821. Písmenko „A“ v logu hotela Alexander predstavuje začiatočné písmeno podpisu ruského cára.

Chýr o bardejovských zázračných prameňoch, ktoré liečia najrôznejšie choroby, sa do celého sveta rozšíril už počas vlády Márie Terézie. Okrem cisárovnej Sisi, sa tu liečil aj rakúsko-uhorský cisár Jozef II., ruský cár Alexander I., dcéra rakúskeho cisára Františka I., cisárovná Mária Lujza, neskôr manželka cisára Napoleona a tiež druhá manželka prezidenta Gustáva Husáka, Viera Millerová Husáková. Ako je známe, tá zahynula pri pristávaní vrtuľníka, ktorý ju z kúpeľov prevážal do Bratislavy. Bardejovské kúpele nie sú žiadne umelo vytvorené rekreačné stredisko. Vďaka prenádherným parkom, lesom, zurčiacim potokom a čarovnými údoliami horného Šariša, kde dokonca pobehujú veveričky, tu v nedotknutej prírode nachádzajú pokoj na liečbu najmä ľudia, ktorí majú stresové zamestnanie.

Obrovskou pýchou kúpeľného mesta je aj múzeum ľudovej architektúry. Na rozlohe dvoch hektárov tu nájdete tradičné zrubové chalúpky ako zo starých rozprávok, či vzácne viac ako tristo rokov staré drevené kostolíky. Dĺžkou je unikátny tiež romantický drevený most, ktorý nazvali Lávka priateľstva. Ak zatúžite po mestskom ruchu, do centra Bardejova je to len šesť kilometrov.

Exit mobile version