Geissenovci zamilovaní do kúpeľov v Rajeckých Tepliciach!

Róbert a Carmen Geissenovci so svojimi dcérami Shaniou a Davinou Slovensko už opustili, no podľa našich informácii sa chcú vrátiť. A nielen preto, že boli očarení našou krajinou. Nemeckí manželia boli rovnako unesení z kúpeľov Spa Aphrodite v Rajeckých Tepliciach. Nie sa čomu čudovať. Antické romantické prostredie v spojení s účinnou kúpeľnou liečbou zameranú najmä na pohybové ústrojenstvo, je aj vo svetových parametroch unikátom.

Našli si tu aj lekára

Do kúpeľov v Rajeckých Tepliciach rodinka Geissenovcov dorazila vo večerných hodinách a strávili tu posledné dva dni svojho pobytu. Počas neho stihli absolvovať aj väčšinu procedúr. „Rozprávanie a rady nášho špecialistu ich natoľko zaujali, že si vymenili svoje telefónne čísla. Konzultovali s ním aké cvičebné stroje doma majú a na čo sú účinné,“ dozvedáme sa. 

Pri takzvanej vodnej trakcii sa napríklad nechali zavesiť len za krk v termálnej liečivej vode. „Je to skvelá procedúra na pohybový aparát. Dochádza pri nej k relaxácii svalstva, zníženiu tlaku na kĺbové puzdrá, svaly, medzistavcové platničky, väzivo aj celú chrbticu. Nechceli sa pri tom fotiť, ale filmovali si to do svojej šou,“ dozvedeli sme sa

Veľmi ich vraj pobavila aj balančná plošina, kde sa zisťuje postavenie tela a výška disbalancie. „Výsledky si porovnávali medzi sebou a vyhrala Carmen. Tá vedela udržať rovnováhu najlepšie,“ opísali nám v Spa Aphrodite veci, ktoré bežní smrteľníci uvidia až v ich televíznej šou.

Romantika aj korunovačné klenoty

Najmä dcéry Geissenovcov boli vraj unesené z romantického člnkovania v areáli Rybárska bašta, kde kŕmili malé farebné ryby. V hotelovom typickom autíčku slávnu dvojicu povozili aj po Rajeckých Teplíc. Keď autíčkom prechádzali okolo námestia, Carmen zatúžila navštíviť miestne ľudové trhy. Nadšená vraj bola najmä z našich slovenských ľudových remesiel a výrobkov.

Doslova ohúrení ostali z repliky českých korunovačných klenotov, ktoré strážia v trezore baru Cabaret Aphrodite. Viaže sa k nim kontroverzná história, no pred hrdými Nemcami ju pre istotu zatajili. Svätováclavskú korunu, žezlo, jablko, kríž, rúcho, meč a ďalšie zlaté cennosti sem prikázal odviesť prezident Beneš v roku 1938 pre hroziace bombardovanie Prahy. Keď sa o pár mesiacov neskôr Československo rozdelilo na Protektorát Čechy a Morava a Slovenský štát, česká vláda si klenoty vyžiadala späť na pražský hrad a časť putovala do Ameriky. Aj, keď Svätováclavskú korunu sprevádzal mýtus o tom, že ak si ju nasadí niekto neoprávnene, do roka zomrie, člen nacistickej strany Reinhard Heydrich neodolal a o pár mesiacov naozaj následkom atentátu skonal. „Keď si korunu chcel nasadiť Róbert, povedali sme mu o tej kliatbe, ale Heydricha a celú históriu sme radšej zamlčali. Povedali sme im ale, že, kto sa dotkne vstupných historických trezorových dverí, bude v budúcnosti obdarený blahobytom. To sa im páčilo veľmi,“ povedali nám v kúpeľoch. 

Nech už sa ich pobyt na Slovensku opisoval akokoľvek, dôležité je, že odchádzali spokojní. Bola to úžasná cesta a užili sme si veľa zábavy. Všetkým ľuďom by som sa chcela poďakovať za pohostinnosť a želám vám všetko dobré,“ vyjadrila sa Carmen vo videu za zvuku burácajúcich motorov lietadla, ktoré naberalo kurz Saint Tropez. A Róbert ju doplnil. „Slovensko je skvelé miesto na dovolenku. Prekvapilo ma, koľko ľudí tu vie po slovensky,“ dodal.